Dekbedovertrekken voor de kids

De kinderkamer is bijna het mooiste project om in te richten en te decoreren. De baby kamer komt op de eerste plaats. De tijd gaat snel, en voor je het weet is het tijd om voor het kleine prinsje of prinsesje een heuse kinderkamer te maken.

Vaak gepaard met een kek nieuw behangetje, al dan niet met decoraties. Of strak gestuukte muren, voorzien van een hippe muursticker. Het wiegje of ledikantje word vervangen door een “ groot” bed voor de kleine spruit, hoe leuk is dat en spannend bovendien!


Met zorg word er ook een nieuw matras uitgezocht, zeker niet het minst belangrijk. En als alles op zijn plaats staat, de muren behangen of geverfd zijn, de lamp opgehangen is die helemaal past bij de kekke kinderkamer, is het tijd voor een dekbed met een overtrek.


In Nederland slapen heel veel mensen onder een dekbed. Uiteraard zijn er ook nog mensen die liever onder een deken slapen met lakens, maar deze groep word steeds kleiner.

Aanbevolen word om kinderen tot en met hun tweede levensjaar in een slaapzak te laten slapen, samen met een deken, of meerdere, en lakens. Dit in verband met de veiligheid. Als het kind oud genoeg is kan er worden overgegaan op een dekbed met overtrek.


Dat er verschillen zijn in kwaliteit is bij veel mensen wel bekend, maar veel mensen weten niet waar dat nou precies in zit…


Het merk Town & Country  verkoopt percal katoenen dekbedovertrekken van een sublieme kwaliteit. Deze overtrekken zijn dicht geweven,200 count en het garen is door en door geverfd.

Het verschil met goedkopere katoen soorten is dat deze niet zo dicht geweven zijn. Hier door gaat er makkelijker stofmijt en andere “bedbugs” tussen zitten. Ok het verkleuren is veel en veel minder, ook na vele wasbeurten. Het garen is door en door geverfd . De “ print “ is er niet opgedrukt maar zit ingeweven. Na verloop van tijd blijven deze overtrekken zacht en prettig aanvoelen, ook na intensief en langdurig gebruik. Bij de goedkopere katoenen soorten voelt  het dekbedovertrek hard en dun aan.

 

Town & Country overtrekken hebben een extra lange instopstrook, de voordelen hier van spreken voor zich. De afwerking is perfect, alle naadjes zitten dicht, geen slordige stiksels en er is overduidelijk aandacht aan besteed.

 

Denkt u hier eens aan als u besluit een dekbedovertrek aan te schaffen. De Town & Country collectie is verkrijgbaar bij www.mrsbeautiful.nl . We willen toch allemaal alleen maar het beste voor onze prinsjes en prinsesjes!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden